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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  10/04/2002
Data da última atualização:  10/04/2002
Autoria:  CAMARGO, Y. R.; LIMA, L. C. de O.; SCALON, S. de P. Q.; SIQUEIRA, A. C.
Título:  Efeito do cálcio sobre o amadurecimento de morangos (Fragaria ananassa Duch.) CV. Campineiro.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 24, n. 4, p. 968-972, out./dez. 2000.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Amadurecimento; Fertilizer; Quality; Strawberry.
Thesagro:  Adubação; Cálcio; Morango; Qualidade.
Thesaurus Nal:  calcium; Fragaria ananassa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH22406 - 1ADPAP - --630.5
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  27/09/2012
Data da última atualização:  24/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  BOTREL, N.; RESENDE, F. V.; LEITE, B. S. F.; NASSUR, R. C. M. R.; VILAS BOAS, E. V. B.
Afiliação:  NEIDE BOTREL, CNPH; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; BIANCA SAVIA FERREIRA LEITE, CNPH.
Título:  Quality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 934, p. 1183-1188, 2012.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2012.934.159
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems.
Palavras-Chave:  Cultivo convencional; Cultivo orgânico; Solanum lycopersicon.
Thesagro:  Armazenamento; Lycopersicon Esculentum; Qualidade; Temperatura; Tomate.
Thesaurus NAL:  Postharvest systems.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH38171 - 1UPCAP - DD1747017470
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